= Welkom =


Welkom op de website Kinderen van het Licht


In dit nieuwe tijdperk van wakkerworden
waarin de wereld talloze veranderingen
ondergaat die de mens zelf heeft geschapen
uit onwetendheid, wil deze website terug
gaan naar de bron.
De kinderen van het Licht zullen wereldwijd
opstaan en leiden vanuit hun innerlijke kracht
Laten we hand in hand de waarheid aan het
licht komen en ons verbonden bewustzijn
samen sterken tot een wereld van eenheid.


17 januari 2013

Griekenland aan de lokale munt



Steeds meer Grieken zien in dat hun toekomst dan mogelijk gedwongen wel bij de Euro en Eurozone ligt, maar dat het niet inhoudt dat ze zelf ook alles met die Euro moeten blijven doen.

De lokale munt is in opkomst in Griekenland en naar ik hoop ook in onze lage landen.
In een deel van Griekenland is de Tem ingevoerd. 1300 Grieken hebben zich al opgegeven voor het gebruik van deze lokale munt.
Deze mensen organiseren al lokale markten en bartering overeenkomsten waarbij ze hun eigen munt gebruiken in plaats van de slecht verkrijgbare Euro.
Ook de Tem is, net als zoveel andere lokale munten, precies 1 euro waard. Het is dus pertinent geen moderne manier van belastingontduiking. Het is echter wel een bewuste opzet waarbij alleen lokale initiatieven ondersteund worden en men deze munt bewust lokaal rond laat gaan.

De Tem is slechts één van vele lokale initiatieven. De Griekse overheid ondersteunt dit soort initiatieven van harte omdat het aantoonbaar de lokale economie sterker maakt.
De vraag is natuurlijk tot hoe ver ze het ondersteunen. Zodra een lokale munt serieus een concurrent van de Euro wordt is het maar de vraag wat er dan gaat gebeuren. Zo ver is het nog lang niet, want 1300 deelnemers is nog wel heel weinig. Het succes zal echter snel gekopieerd worden en het zou mij net verbazen als we over een jaar in Griekenland letterlijk honderdduizenden deelnemers in lokale munten hebben.
Ik ben ook een sterk voorstander van lokale munten in België en Nederland. We kunnen wachten tot we hier ook Griekse toestanden krijgen. We kunnen ook de lokale economie en lokale sociale samenhang bewust versterken met een lokale munt.

Geschreven door Tom Lassing


Nog meer voorbeelden van lokaal geld:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten