= Welkom =


Welkom op de website Kinderen van het Licht


In dit nieuwe tijdperk van wakkerworden
waarin de wereld talloze veranderingen
ondergaat die de mens zelf heeft geschapen
uit onwetendheid, wil deze website terug
gaan naar de bron.
De kinderen van het Licht zullen wereldwijd
opstaan en leiden vanuit hun innerlijke kracht
Laten we hand in hand de waarheid aan het
licht komen en ons verbonden bewustzijn
samen sterken tot een wereld van eenheid.


2 april 2011

Foodwatch: Giftige stoffen in voeding



Giftige stoffen, zware metalen… we treffen het allemaal aan in ons dagelijks eten. Geen prettige gedachte als je een lekkere maaltijd staat te bereiden. foodwatch vindt het schandalig dat levensmiddelenfabrikanten ons dit voedsel te koop durven aanbieden. En dat overheden, zelfs als ze op de hoogte zijn, niet ingrijpen!



Radioactiviteit in voeding

foodwatch Duitsland heeft ontdekt dat de Europese normen voor de grenswaarden van radioactiviteit van levensmiddelen in het laatste weekend van maart 2011 naar boven zijn bijgesteld. De verruiming geldt voor producten uit Japan, dat kampt met radioactieve besmettingen op land en in zee na een meltdown in de kerncentrale Fukushima Daiichi. De normen zijn verruimd door middel van een noodverordening die stemt uit de 1986, het jaar waarin de nucleaire ramp in Tsjernobyl zich heeft voltrokken. Het doel van de verordening was destijds het voorkomen van voedseltekorten. Hoewel er geen aanwijzingen zijn dat er sterk vervuilde producten uit Japan op de Nederlandse markt terecht zijn gekomen is het zeker zorgelijk te noemen dat de verhoging van de grenswaarden op een dergelijk korte termijn zijn doorgevoerd. Er is immers geen sprake van directe voedseltekorten gelinkt aan de import uit Japan. Bovendien is de aanzienlijke verruiming zowel in Duitsland als in Nederland voor het grote publiek verzwegen en worden hierdoor in Europa ruimere normen gehanteerd dan in Japan zelf! (zie document) Volgens foodwatch zou een invoerverbod voor Japanse levensmiddelen en veevoer, wat ook de VS heft ingesteld, op dit moment veel passender zijn dan een verruiming van de normen voor radioactiviteit in ons voedsel.

Gifmeter 2009

Zin in een lekker trosje druiven of een sappig stuk meloen? Het is jammer, maar dit fruit kun je ook in Nederland niet zorgeloos eten. Dikke kans namelijk dat er gifresten op zitten. Dat blijkt uit de Gifmeter 2009 die Natuur & Milieu, Milieudefensie en foodwatch hebben samengesteld. In de Gifmeter kunt u zien wat de Voedsel en Waren Autoriteit niet (duidelijk) vertelt: hoeveel gif bevat ons fruit en onze groenten? Meer»

Succes: minder acrylamide

Al jaren test foodwatch levensmiddelen op de aanwezigheid van schadelijke stoffen. Acrylamide is zo'n stof, die onder meer in chips en voorgebakken frites zit. Deze stof bleek bij proefdieren kankerverwekkend te zijn. foodwatch noemt op zijn website de producten en de fabrikanten waarin we deze stof aantreffen bij naam. En dat heeft effect: in 2009 was de hoeveelheid acrylamide die we aantroffen opnieuw beduidend lager dan het jaar daarvoor.

Uranium in drinkwater

Uranium kennen we van kerncentrales en kernwapens. Maar foodwatch trof dit giftige, zware metaal ook aan in drinkwater! Iemand die langere tijd veel uraniumhoudend water drinkt, kan blijvende schade oplopen aan bloed, botten en nieren. Vooral voor baby's en kleine kinderen is dit water gevaarlijk. foodwatch startte een campagne om de bevolking te beschermen tegen deze giftige stof.

Test: ook in mineraalwater!

In 2006 boekten we een eerste succes: de Duitse overheid kwam eindelijk met een bindende norm voor zuigelingen. In 2008 en 2009 testten we duizenden lokale drinkwatervoorzieningen en honderden merken mineraalwater op uranium. Flesjes San Pellegrino en Perrier bevatten opvallend hoge doses. Dat deed pas echt stof opwaaien en de overheid stelde algemeen geldende normen.

Uraniumnorm

Nog is foodwatch niet tevreden, want deze norm beschermt de gezondheid nog steeds onvoldoende. Inmiddels hebben ruim 14.000 mensen onze oproep ondertekend voor een lagere uraniumnorm. En een aantal producenten en drinkwaterinstellingen heeft dankzij onze publicaties al vrijwillig deze norm verlaagd!

Meer weten?

foodwatch zal mogelijk ook in Nederland mineraalwater gaan testen op de aanwezigheid van uranium. Meer weten over de Duitse campagne?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten