= Welkom =


Welkom op de website Kinderen van het Licht


In dit nieuwe tijdperk van wakkerworden
waarin de wereld talloze veranderingen
ondergaat die de mens zelf heeft geschapen
uit onwetendheid, wil deze website terug
gaan naar de bron.
De kinderen van het Licht zullen wereldwijd
opstaan en leiden vanuit hun innerlijke kracht
Laten we hand in hand de waarheid aan het
licht komen en ons verbonden bewustzijn
samen sterken tot een wereld van eenheid.


28 december 2010

Recht van vrije meningsuiting zegeviert


Oud burgemeester Peter Vereecke strijdt met de Belfort Groupvoor openheid van zaken rond o.a. chemtrails en vacinaties. Het populaire Belgische blad Knack heeft er in juli 2010 een lasterlijk artikel over geschreven dat nu behoorlijk rechtgezet moet worden. Ze kregen een boete van € 5.500 en zijn tekst "Recht van Antwoord" (van 10 pagina's) moet onverkort worden gepubliceerd.

Van harte proficiat Peter!

Hieronder volgt zijn relaas:

---

Een toenemend aantal mensen maakt zich zorgen over een aantal maatschappelijke evoluties, die bedreigend zijn voor de integriteit, de waarheid en de vrijheid: chemtrails, vaccinaties, codex alimentarius, global warming, de leugen van nine eleven, de oorlogswaanzin, enz. . Vaak worden ze niet ernstig genomen en krijgen het verwijt samenzweringsfantasten te zijn.

In het cover-artikel van Knack dd. 7 juli 2010 over het complot-denken in Vlaanderen werden de opvattingen van mezelf en van de Belfort-group voorgesteld als op niets gebaseerde fantasieën, even gek als zou Elvis Presley nog in leven zijn en een afslankcentrum runnen in Gentbrugge. Bovendien wordt ons gedachtengoed omschreven als antisemitisch, extremistisch en (staats)gevaarlijk.

Omdat ik mij hierdoor ernstig in mijn eer en reputatie aangetast voelde en om het sérieux te verdedigen van wat wij onder de aandacht trachten te brengen heb ik het weekblad Knack gedagvaard op basis van de wet van 23 juni 1961 waarin het recht van antwoord wettelijk werd vastgelegd.

De zaak werd gepleit op 23 november en op 21 december heeft de rechter Alain Bloch in zijn uitspraak Knack veroordeeld tot het publiceren van mijn tekst ten laatste op 31 januari 2011 en tot een boete van 5.500 euro. Zelf krijg ik één euro symbolische schadevergoeding toegekend.

Uiteraard zijn we verheugd met dit vonnis omdat het wettelijke recht op vrije meningsuiting wordt erkend. De rechter omschrijft het expliciet als het noodzakelijke tegengewicht voor de macht van de pers. Omdat hij dit zo belangrijk achtte vond hij ook dat een substantiële boete noodzakelijk was : 5.500 euro.

Uiteraard zijn we verheugd omdat we op die manier een gelegenheid krijgen op een fatsoenlijke manier toe te lichten welke onze ideeën zijn en dat deze wel degelijk door ernstig onderzoek en objectieve vaststellingen onderbouwd zijn. In bijlage vindt u mijn tekst.

Deze uitspraak is volgens ons dus van groot principieel en symbolisch belang, ook in het kader van de nieuwe Ethische Code, die in oktober van dit jaar is voorgesteld door de Raad voor de Journalistiek en waarin uitgerekend Wim Criel, de verantwoordelijke uitgever van Knack, een voortrekkersrol gespeeld heeft.

Het is een soort van grondwet die door iedere redactie zou moeten gerespecteerd worden. Zo wordt gesteld dat een journalist waarheidsgetrouw moet berichten, dat hij de waarachtigheid van zijn informatie moet trekken en respect moet hebben voor de waardigheid van de persoon waarover hij schrijft.

Het bewuste artikel lijkt ons op een aantal vlakken deze morele journalistieke code niet gerespecteerd te hebben.

Uiteraard staat het Knack vrij om in beroep te gaan, maar dit werkt volgens de uitspraak niet opschortend. Met andere woorden mijn tekst Recht van Antwoord (ongeveer 10 pagina’s lang) moet ten laatste op 31 januari door Knack gepubliceerd zijn!

Hoogachtend namens de Belfort-group,

Peter Vereecke

Bron: http://www.earth-matters.nl/52/1263/media/recht-van-vrije-meningsuiting-zegeviert.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten