= Welkom =


Welkom op de website Kinderen van het Licht


In dit nieuwe tijdperk van wakkerworden
waarin de wereld talloze veranderingen
ondergaat die de mens zelf heeft geschapen
uit onwetendheid, wil deze website terug
gaan naar de bron.
De kinderen van het Licht zullen wereldwijd
opstaan en leiden vanuit hun innerlijke kracht
Laten we hand in hand de waarheid aan het
licht komen en ons verbonden bewustzijn
samen sterken tot een wereld van eenheid.


29 oktober 2010

India gaat 1,2 miljard inwoners biometrisch registreren


India gaat elk van zijn 1,2 miljard inwoners biometrisch identificeren en nummeren. Tegenstanders vrezen dat dit ten koste van de privacy gaat.

Vanaf deze maand gaan ambtenaren van de Unique Identification Authority of India (UIDAI) de boer op gewapend met laptops, vingerafdrukmachines, irisscanners en camera’s. Ze beginnen in de steden en dorpen van de zuidelijke deelstaat Andhra Pradesh.

De bedoeling van het ambitieuze project is elke inwoner van India een uniek identiteitsnummer (UID) van twaalf cijfers te geven. “Het UID is zachte infrastructuur, zoals mobiele telefonie, die belangrijk is om individuen te verbinden met de bredere economie.”, zegt UIDAI-voorzitter Nandan Nilekani.

Nilekani werd vorig jaar door het tijdschrift Time bij de honderd invloedrijkste mensen ter wereld gerekend. Hij is medeoprichter van de machtige National Association of Software and Services Companies, voordien stond hij aan het hoofd van Infosys Technologies, het vlaggenschap van de Indiase IT-sector.

Ondemocratisch

Volgens Nilekani zullen vooral de armen voordeel hebben bij het UID, omdat die vandaag geen identiteitsdocumenten hebben en daardoor genegeerd worden door dienstverleners. Ze hebben “geen identiteit, geen geboortebewijs, diploma, rijbewijs, paspoort en zelfs geen adres”, aldus Nilekani.

Een groep van prominente burgerrechtenorganisaties voert campagne tegen het UID. Ze noemen het een “zeer ondemocratische en dure oefening” met “onvoorziene gevolgen.” Ze achten het onwaarschijnlijk dat een nummer met twaalf cijfers in staat zal zijn om bijvoorbeeld de massale corruptie in de voedseldistributie voor de armen tegen te gaan.

Andere bezwaren zijn dat biometrie nooit op zo’n grote schaal werd toegepast en dat hackers die deze biometrische informatie bemachtigen ze kunnen doorspelen aan bedrijven, inlichtingendiensten en zelfs criminele organisaties.

Usha Ramanathan, een prominent juridisch expert van het Centre for the Study of Developing Societies in New Dehli, vreest dat het UID alomtegenwoordig zal worden. De UIDAI heeft nu al overeenkomsten met banken en ziekenhuizen gesloten, waardoor die hun klanten naar hun UID kunnen vragen. Volgens Ramanathan zal het over enkele jaren niet meer mogelijk zijn om zoiets eenvoudigs als reizen te doen zonder UID-nummer.

Voor Nilekani wegen de risico’s van het project niet op tegen de voordelen. “Het is de moeite waard het project te starten en te proberen te de risico’s zo klein mogelijk te houden zodat we de gewenste resultaten krijgen”, zei hij onlangs in een interview met televisiezender CNN.

Bron: http://sp00kje.nl/?p=2865Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

= ZOEKEN =