= Welkom =


Welkom op de website Kinderen van het Licht


In dit nieuwe tijdperk van wakkerworden
waarin de wereld talloze veranderingen
ondergaat die de mens zelf heeft geschapen
uit onwetendheid, wil deze website terug
gaan naar de bron.
De kinderen van het Licht zullen wereldwijd
opstaan en leiden vanuit hun innerlijke kracht
Laten we hand in hand de waarheid aan het
licht komen en ons verbonden bewustzijn
samen sterken tot een wereld van eenheid.


23 augustus 2010

Zo onafhankelijk mogelijk leven, het kan!


Het wereldtoneel snelt aan ons voorbij en we zien momenteel naast economische problemen ook de dreigende voedseltekorten. Als we goed waarnemen zijn er redenen genoeg om zo onafhankelijk mogelijk te leven.

We kunnen eraan werken onszelf zo veel mogelijk los maken van markteconomie en manipulatie en prijsstijgingen. Daarbij is het van belang onze gezondheid voor te laten gaan. Die houding zal direct bijdragen aan het krijgen van meer waardering voor alle leven, alles wat groeit en bloeit en ons in voorbije eeuwen voorzag van wat we nodig hadden. Dat zorgt er meteen voor dat er meer balans in ons leven komt en daar kan een gemeenschapsgevoel uit ontstaan dat ons kan helpen in groepsverband oplossingen te zoeken voor de problemen van deze tijd.

Een van de grote problemen is dat we consumenten zijn geworden en vrijwel niets meer zelf produceren, daardoor is de afhankelijkheid sterk toegenomen.

Hier volgen 10 suggesties die je kunnen helpen onafhankelijker te leven:
  1. Verminder je schulden: naast leningen is het vooral belangrijk om de schulden van uw credit kaart onder controle te houden, want het systeem van de credit kaarten is compleet corrupt.
  2. Consumeer minder: evalueer uw huidige budget en bepaal nauwkeurig welke uitgaven absoluut noodzakelijk zijn. Zoek naar de uitgaven in uw leven die luxe zijn en die u eventueel zou kunnen laten, omdat ze niet echt nodig zijn.
  3. Gebruik minder energie: verander de gloeilampen die u gebruikt, doe de stekkers van uw video en geluidssysteem in een splitter die helemaal kan worden uitgezet om energielekken te voorkomen. Plan uw winkeluitjes zorgvuldig en denk erover na welke transportmiddelen u echt nodig heeft.
  4. Sla energie op: zorg zo mogelijk voor een alternatieve warmtebron of houdt een grote stapel hout achter de hand voor de tijd dat u dit nodig kunt hebben. Investeer in een of andere generator, bijvoorbeeld een generator die werkt op zonne-energie. Het geld dat u hieraan spendeert is de investering dubbel en dwars waard.
  5. Investeer in een voedselopslag: met de devaluerende Euro en de rijzende voedselprijzen is het verstandig een ‘voedsel spaarrekening’ te openen. Koop een goed boek hierover, een apparaat dat voedsel kan drogen of vacuüm kan verpakken, om gemakkelijk voedsel op te slaan. De beste producten om lang te bewaren zijn granen (rijst, bonen en meel), ook in potten en flessen, zaden en sommige voorverpakte voedingswaren.
  6. Verbouw uw eigen voedsel: In plaats van een gazon in uw tuin kunt u fruitbomen planten, kippen houden. Ga op verzameltochten door het bos, zoek noten en sla extra zaden op! Ga op zoek naar informatie over eten van planten en kruiden uit de natuur.
  7. Leer nieuwe vaardigheden: Surf op het internet, lees boeken, ga op cursussen om praktische vaardigheden te leren zoals tuinieren, koken met volwaardige producten, mest maken, timmeren, alternatieve energiebronnen, natuurlijke gezondheid en welzijn enzovoort.
  8. Begin een bedrijfje om neveninkomsten te genereren: wij leven als consumenten en niet als producenten. Daar kunt u verandering in brengen door van een talent, een passie of je hobby een middel te maken waaruit u extra inkomsten binnen krijgt. Wie weet, het zou wel eens je pad kunnen worden naar volledige financiële onafhankelijkheid.
  9. Installeer alternatieve energiebronnen: Begin met kleine installaties zoals een heetwater boiler of een koelkast die op zonne-energie werkt of een houtoven. Als je niet veel geld hebt, ga dan stap voor stap, totdat je onafhankelijk bent geworden.
  10. Oplossingen voor uw gemeenschap: Begin bijvoorbeeld een locale coöperatie voor voedingswaren, producten en diensten. Treedt toe tot discussiegroepen om betrokken te raken in de weg naar zelfredzaamheid. Deel je verhaal met iedereen en zoek steun bij elkaar.

Deze maatregelen zullen u geld besparen terwijl u steeds dichterbij de onafhankelijkheid komt, het uiteindelijke doel. Elke actie die u onderneemt om eenvoudiger te gaan leven maken u losser van de controlesystemen die gecreëerd worden om uw leven gecompliceerder te maken.


Bron: http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=M26&s=M67&ss=P1007&l=NL

Geen opmerkingen:

Een reactie posten