= Welkom =


Welkom op de website Kinderen van het Licht


In dit nieuwe tijdperk van wakkerworden
waarin de wereld talloze veranderingen
ondergaat die de mens zelf heeft geschapen
uit onwetendheid, wil deze website terug
gaan naar de bron.
De kinderen van het Licht zullen wereldwijd
opstaan en leiden vanuit hun innerlijke kracht
Laten we hand in hand de waarheid aan het
licht komen en ons verbonden bewustzijn
samen sterken tot een wereld van eenheid.


20 augustus 2010

Nieuwe mens of slaaf?




Het verleden is duister en troosteloos geweest. Voor de ziel was het een donkere nacht. En omdat het onderdrukkend was moest het ook wel agressie oproepen. Als er iets wordt onderdrukt, wordt de mens agressief en verliest hij zijn zachte eigenschappen.

De nieuwe mens is geen mensachtige.. Elk kind komt op aarde als mens, totaal, ongeschonden, levend en zonder enige gespletenheid. De maatschappij begint hem direct te verdrukken, verstikken en in stukken te hakken. Hem te vertellen wat te doen, wat te zijn, en wat niet te doen en niet te zijn. Al snel is zijn gaafheid verdwenen. Hij voelt zich schuldig over zichzelf. Hij ontkent veel dat natuurlijk is, en daardoor ontkent hij zijn creativiteit. Nu zal hij alleen nog maar een fragment zijn en een fragment kan niet dansen, kan niet zingen, Een fragment heeft zelfmoordneigingen, want een fragment kan niet weten wat het leven is. Deze mens kan niet voor zichzelf beslissen..dat doen anderen voor hem. Ouders, leraren, werkgevers, priesters, zij hebben hem zijn besluitvaardigheid afgenomen. Zij beslissen en commanderen, hij volgt alleen maar. Hij is een slaaf.

De nieuwe mens zal aards en goddelijk zijn. Wereld en onwerelds. De nieuwe mens zal zijn totaliteit aanvaarden en die beleven zonder innerlijke deling, hij zal niet gespleten worden. Zijn god zal niet tegenover de duivel staan, zijn moraal niet tegen immoraliteit, hij zal geen tegenstellingen meer kennen. Hij zal boven elk dualisme staan, hij zal niet schizofreen zijn. Met de nieuwe mens zal een nieuwe wereld komen, want de nieuwe mens zal het leven kwalitatief beter waarnemen. Hij zal een heel ander soort leven leiden, zoals dat tot nu toe nog niet geleefd is. Hij zal een mysticus zijn, een dichter, een wetenschappers, alles ineen. Hij zal niet kiezen, hij zal zonder te kiezen zichzelf zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten